ساخت تونلها نقش پراهمیتی در بهبود شرایط زندگی انسانها ایفا مینماید و فضاهای زیرسطحی جزء لاینفک طرح جامع شهرها شده است. مدیران شهرهای بزرگ به دلایل متعدد استفاده از فضای زیر زمین را برای حل مشکل ترافیک و ارائه خدمات بهتر به شهروندان در صدر برنامههای خود قرار دادهاند. دورنمایی که در حال حاضر از طراحی و ساخت تونلهای راه و راهآهن، تونلهای انتقال آب، تونلهای خدماتی و تونلهای شهری و شبکههای مترو وجود دارد، بیانگر این مطلب است که زندگی و رفاه جوامع بشری در آینده وابستگی بیشتری به اینگونه حفریات خواهد داشت. علیرغم این چشمانداز نویدبخش، صنعت تونل برای دستیابی به اهداف آینده خود با چالشهای زیادی مواجه است. خوشبختانه در چند دهه اخیر، در همه رشتهها و زمینههای مرتبط با تونل، رشد و توسعه قابل توجهی صورت گرفته است و افقهای جدیدی پیش روی دست اندرکاران این صنعت گذاشته است. بکارگیری تکنولوژی مدرن حفاری و استفاده از نرمافزارهای قوی برای طراحی و نگهداری و پایداری تونلها، بسیاری از چالشها را پاسخ گفته و امکان حفر تونل با هر قطر مورد نیاز و هر شرایط خاص زمین فراهم گشته است.
صنعت تونل باید با نگاه به آینده امکان تامین نیازها را فراهم آورد. برنامهریزی بهتر برای مدیریت و استفاده بهینه از فضاهای زیرزمینی شهری، پیشبینی و شناخت دقیقتر مخاطرات و کنترل ریسک، هوشمندسازی تونلها، افزایش ایمنی در عملیات اجرایی و کاهش هزینه های ساخت، استفاده از سیستمهای رباتیک به منظور تعویض ابزار و تعمیرات در ماشینهای حفر تونل تمام مقطع، درک بهتر از بعملآوری خاک برای حفر تونل با ماشینهای EPB، تکامل ابزار و تجهیزات به منظور بالا بردن سرعت و دقت بررسی شرایط زمین در پشت جبهه کار با استفاده از روشهای غیرمخرب، بکارگیری و تحلیل دادههای موجود به منظور کاهش هزینهها و بهبود عملکرد در حین بهرهبرداری و تعمیر و نگهداری تونل ها از جمله مقتضیات صنعت تونل و تونلسازی هستند که به کارگیری هر یک به توسعه افقهای جدید صنعت تونل کمک مینماید.
این کنفرانس با هدف زمینه سازی برای تبادل و ارتقای دانش تونلسازی برگزار میشود و با محورهاي اصلی تحقیق، توسعه و نوآوری، مبانی شناسایی و طراحي، فن آوریهای ساخت و بهرهبرداري و نیز تأكيد بر نقش كليدي تونلسازی در زمینه هایی همچون محیط زیست و اقتصاد، فرصت مناسبی به منظور تبادل اطلاعات و دانش روز و نیز آشنایی با فنآوری های جدید صنعت تونل را فراهم میسازد. برنامههای پیشبینی شده برای این کنفرانس شامل کارگاههای آموزشی، ارائه مقالات، برگزاری نمايشگاه تخصصی و بازدید از پروژههای در حال اجرا ميباشد. انجمن تونل ايران، با تجربه برگزاري چندين كنفرانس علمي ملی و بینالمللی و ارتباط با مجامع صنعتي تونل، بدینوسیله از تمامي دانشمندان، متخصصان و نخبگان علمي، اساتيد، دانشجويان و پژوهشگران و دستاندرکاران صنعت تونل براي شرکت در سیزدهمین کنفرانس تونل ایران که در آبانماه 1398 در تهران برگزار خواهد شد، دعوت به عمل میآورد تا با حضور فعال خود در اين کنفرانس موجب شكوفايي، ارتقاء و توسعه دانش و فناوري فضاهاي زيرزميني شوند.